30 Temmuz 2013 Salı

Beyaz Uyku Düşleri


Belki daha önce de söylemişimdir, 3 senedir uykusuzum diye.

Benim bal kızım , uyku sevmeyen geç yatıp erken kalkan (hafta sonları) , hafta içi de uyumak isteyen bir cadaloz : ) Zaten bebekken de bana uyku yüzü göstermedi. Bu yüzden çok asabi zamanlar yaşadım . Şimdi de erkenden kalkar , bizi de yatırmaz , hani hasb-el kader yattım desen, tepene çıkar yine de kaldırır. Hal böyle olunca , ben her an uyumaya meyilli geziyorum tüm gün. Uzun uzun uyuyan çocuklara bayılıyorum : )

Malum genişçe de bir hayal dünyam var . Pinterest da gezerken , bazı hayallerime tosluyorum ve biriktiriyorum bir kenarda onları. Yaşadığım alanı beyaz bembeyaza çevirmek için yanıp tutuşuyorum. Ekonomik olarak beni aşsa da belki zamanla , yavaş yavaş isteğime ulaşırım. Ferah , boş bir ev için elimden geleni yapıyorum bu arada yine :D

Uykudan ve beyazlıktan bahsetmişken , biriktirdiğim hayalleri sizinle paylaşmak istiyorum.

Bu Evropalıların bazıları bizim gibi kalabalık ortamı sevmiyorlar. Bakınız efenim ortamlar ne kadar soft, gözü yoracak , ruhu sıkacak hiç bir aksesuar yok . Hafif pastel dokunuşlarla da renklendirip, tek düzeliğin dışına çıkılınca uyu uyu hep uyu burda :)

 

Ancak biz koyu ağaç tonları ile sıkış sıkış doldurduğumuz odalarımızda kıpırdayamadan yaşamayı kabullenmiş görünüyoruz. Aslına bakarsanız,  Efendimiz'in yaşam şekline ne kadar ters hareketler bunlar. Dolaplar dolusu , boştan yere bekleyen eşyayı bizimle birlikte yaşamaları için sıkıştırmışız. Sonra bu eşyalara hizmet etmek için çoluk çocuğumuzun vaktini çalmışız.

Evdeki eşyaları azalttığımdan beri , benim için kabus bitmese de seyreldi :) Darısı fazlalıklarından kurtulmak isteyenlere. Fazlalıklar derken, kilo , eşya , hayatımızdaki lüzumsuz şahıslar ... ne gelirse aklınıza ...



Şu resimlere bir bakın,  kuş sesleri ile uyandığınızda bu manzaralar ile karşılaşmak nasıl güzel bir duygu olsa gerek.  Uyumadan önce de hafif bir müzikle , güzel rüyalara dalmak nasip olur inşAllah bizlere.



Bu şarkı da Muhterem dostumun bana hatırası :)  hep bir akdeniz havası estirir içimde...
Buyrun benim beyaz uyku düşlerime...
















 

6 yorum:

  1. böyle şeyleri gösterme yaaa! gidesim geliyor buralardan:(

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. o yataklarda kitap okumak , tembellik yapmak bence de çok harika olurdu : ))

      Sil
  3. Bende pinterestte gezdikçe ( pinterest te kullanıcı adım haydimutfaga)
    Benim evim de beyaz olmalı diyenlerdenim sizin gibi :))
    Kızım Zeynep Zahide sen sonra Rabbim bir evlat daha verirse ( inşallah verir Rabbim sağlıklı hayırlı bir evlat daha ) o da büyüyünce mobilyalarımı beyaz almak çok stiyorum. Selam ve dua ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah hayırlı sağlıklı güzel akıllı ve her mutluluğu yanında getiren bir evlat nasip etsin inş.
      Beyaz ne güzel bir ferahlık , istemsiz bir şekilde içini açıyor insanın bence. biraz da açık yeşil ,açık sarı , toz pembe, buz mavisi ... gözü ne güzel okşar , ruhu da : )

      blogunuzuen kısa zamanda inceleyeceğim ... yorumlarınız için teşekkürler.

      Sil