5 Kasım 2013 Salı

Mavi Duvar ...

03/11/2013
“Hani nerde” dedi. 
Mavi duvarlı odaya baka kaldım .
02/08/2013
Hayal kurmaya başlamak için çok güzel bir zamandı.
Zeynep’in doğum günü.
Ona güzel bir hediye vermek istedim . Ne süslü bir pasta yaptırabildim, ne aileyi toplayıp kalabalık bir  doğum günü akşamı geçirebildik. Ama o , karanlık salona girince , öylesine bir pastaneden alınmış çikolatalı yaş pastanın üzerindeki mumu üflemek için kimseyi beklemeden koştu. Babası ve ben bakakaldık, fotoğraf bile çekemedik.  Bu bile onu mutlu etmeye yetmişti. Gülümsedi siyah zeytin irisi gözleri ile… Ağlamamak gerekirdi böyle mutlu bir zamanda, gülümsedim ben de ona. Şükrettim . Onu gibi, ufak şeylerle mutlu olmayı  diledim ve onun hep böyle kalmasını …
Beyazı severim , ama beyaz çabuk kirlenir. Olsun  . Beyaz bir yatak , uzun zamandır fotoğraflarda gördüğümde hayallerimde bir yer bulduğum bir yatak.  Annesine kocaman gözleri ile gülümseyerek uyanacağı bir yatak seçtim hayalimde.
Eylül 2013
Duvarları maviye boyadım (aslında şarkı böyle olduğu için yazdım ,boyattım ) ,  masmavi gökyüzüne bakmayı çok sevdiği için,  umut dolu,  neşeli olsun kararmasın içi diye. Açık mavi… Boyandığı akşam gidip gelip bakmaya doyamadım,  içim aydınlandı sabah güneşi vurduğunda. Mavi, çok güzel bir renkti .
Ekim 2013
Yatak indirime girmişti, çok sevindim . beklediğim gün parasını Zeynep’in odası için kullanacaktım . Odası çok güzel olmalıydı.  Mağazaya sürüyerek götürdüğüm eşimin inadını kırmak zor olsa da , indirimden bir de dolap seçtim … Kurulmasını beklemek çok zordu . 
Hacıannemin verdiği halıyı sermek istemedim mavi odaya . Zorladım hesap kitabı , halısını  kendim taşıdım  eşime mahcup olmamak için. Ne gerek vardı ki halıya    Vardı , mavi oda çok güzel olmalıydı.
Derin bir oh çekip  , nevresimini geçirdim, dolabını yerleştirdim. Yine ucuz bulunduğu için mutluluk sebebi olan sarı perdelerin i ve duvara kelebeklerini astım, pembe–mavi  kuşları hediye geldi ve kondu kızımın odasının mavi duvarlarına .
Odasını sevdi Zeynep , Yatağında zıplanmasa da  , uyumak güzeldi .” Benim mi anne” dedi . Oda , yatak , dolap benim mi…” Ömrüm senin, Zeynep ”dedim her evetin ardından.

03/11/2013

Heyecanla “Zeynep’e oda yaptım” dedim, ismi lazım değile…    Benim için 1000 TL  büyük para  , onun geleceğinden çaldığım , ikimizin de içinde kalmasın diye.
Oda kapısında durduk , boş gözlerle baktı ve ezici 2 kelime geldi. “hıııı,  Hani nerde? “
Mavi duvarlar arasında ezildim.  Odanın içi bomboştu , küçük karyola ve küçük dolap iyice küçüldü.
 Devam etti, “ Senin çocukluk yatağın mı ? “  “Yeni aldım” diye kekeledim. Bunu söylerken , kırılacak ya da kirli bir şeye dokunur gibi dolabın kapağını açtı kapattı.
“Annenin işleri Zeynep” diye çenesini okşadı kızımın. Sevildiğini sanarak  ,  gülümsedi Zeynep.

Peki neyse diyerek evin kapısına yöneldi , acele hareketlerle .Hala dudağının kenarında sallanan o gülümseme ile benimle dalga geçiyordu.  Kapı kapanınca,  odaya baktım. Işıkları kapadım. O akşam Zeynep gibi olamadığımı anladım, küçük şeylerle mutlu olmak… bana çok uzak. 

Sabah 6 da kalktım , dış kapının önüne mavi odanın kapısının karşısına bağdaş kurdum , sessizce izledim  ve ağladım .

Belki de bu yüzden , içimde büyütmekten söyleyeceklerimi  eskisi gibi  mutlu değildim. …

2 kelime aylardır kurduğum hayalimi,  yıkmak için ne kuvvetli bir darbe idi.









Bu da ilgili şarkımız ...


2 yorum:

  1. hayalen ağzına bir tane patlattım o densizin, hiç kusuruma bakmayın.
    Oda çook güzel, oda harika, oda çok ferah,iç açıcı.
    Daha ne olması gerekiyormuş acaba? hayır daha okula gitmiyor ki bir masaya ihtiyacı olsun mesela? üstelik masa gerekince de evin başka tarafında var nasıl olsa. herşeyin illaki olması bana ne kadar saçma geliyor bir bilseniz.

    üstelik oda benim sevdiğim renklerde, pastel, sarı,mavi. pembe.
    geçen gün bu üç renkte naylon kab kağıdı aldım sadece renkleri için. (hediye paketlerimi kendim süslerim)

    ve beyaz dolaplara aşığım.
    ya o karyola ah o karyola. 50 yaşındayım ve ahşab değil, öyle bir kayolayaya duyduğum arzum hala gerçekleşmedi.:(
    Zeyneb'im bu yaşında kavuşmuş buna.
    O odanın kapısından ben baktım ve aşık oldum.:)

    Not: kelime doğrulamasını kaldırın lütfeeen..:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) bunu yapan yakın bir akrabam ve kendime kızdım aslında bile bile neden dilimi tutmadım diye. gelmişti , gidiyordu zira...

      Ben de çok seviyorum ferforje yatakları ve uzun zamandır istiyorum ama önceliği kızıma vermek istedim . inş. benim verdiğim gibi kıymet verir odasına.
      İnşaAllah sizin de istediğiniz gibi olur herşey : ) pastel bir oda, ferforje bir yatak beyaz bir dolap :)

      tekrar teşekkür ederim Kedili Teyzecim :)

      Sil