14 Mayıs 2012 Pazartesi

Muhasebe ve Mizan

31 yılın muhasebesini yapmakla geçirdim son haftalarımı.
Çok sık yapmıyorum bu işi, içimden geldiği gibi yaşayıp gidiyorum genellikle. İnişli çıkışlı, genelde yağışlı ve arada bir yüzünü gösteren güneşli bir hayata alışmışım sanırım. Kabullenmişim ama yüküm arttıkça , ayaklarım beni taşımamaya başladı.
Raporlu iken , evde Zeynep’le daha çok vakit geçirme fırsatım oldu. O’na ve kendime yaptığım haksızlığı daha çok anladım. Beraberken ve ben mutlu iken,  O’nun nasıl mutlu olduğunu gördüm. Yüklerimden kurtulmaya karar verdim.
Herkes için iyilik yapmaya çalışmak gibi, kendimden ve ailemden zaman ayırarak başkalarını mutlu etmeye çalışmak gibi bir alışkanlık edinmiştim yaşadığım bu süre boyunca. Böyle bir şey olmayacağını Babamı kaybettikten sonra biraz kendime gelmiştim ama fazla uzun sürmedi bu uyanıklık hali. Yeniden uyudum…
Taa ki geçen haftalara kadar.
İnsanlar neden bencil olurlar diye fazla düşünmeye gerek yok. Kullanıldıklarını anladıklar için olsa gerek. Hayatta sizi beklentisiz sevecek olan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmezmiş. Sizi siz olduğunuz için sevenler de öyle…
Çok güzel dostlarım var, çok şükür. Elimden tutup beni kaldırdıkları , üzerimdeki tozu , elimi yüzümü temizleyip , yeri geldiğinde bir tokat atıp beni kendime getirdikleri öyle çok oldu ki.
Diğerlerini anlatmaya gerek bile duymuyorum artık.
Ömür , harcanacak kadar ucuz değilmiş. Kendine bir değer biçip yaşamazsan, başkalarının sana biçtiği değerle idare edip yaşarsın ve bu genellikle hak ettiğinin çok altında kalır.
Hayaller de ayrı bir konu başlığı olabilir ama demek istediğim şu ki ;  o insanlar , kullandıkça sizin hayallerinize de el atıyorlar. Kendilerininmiş gibi oynuyorlar onlarla. Gerçekleştirmek için gücünüz varsa da çekiyorlar o gücü , tüketiyorlar.
Bitti artık kapattım kapılarımı. Riya istemiyorum , beni ben iken sevenleri ben daha çok seviyorum. Hayallerimi önce kendim ve ailem için gerçekleştireceğimi biliyorum. Allah doğrunun yanındadır.

Son olarak , Ayda’nın anneler günü hediyesi olarak blogunda yayınladığı bu çiçeği kendime hediye ediyorum : ))

2 yorum: